De ce sa apelezi la o agentie imobiliara?

 

 

Când cumperi

Cautarea unui nou loc pe care si îl numesti acasa, dar nu numai, chiar si cautarea unui imobil pentru investitii, este un proces anevoios, si nu doar pentru ca deciziile sunt grele de luat, ci pentru ca fiecare tranzactie pe care o faci te introduce în lumea juridica, în lumea dreptului, multe reguli, hârtii si situatii neprevazute. Daca vrei ca entuziasmul achizitionarii unui nou apartament sau a unei case mult visate si nu dispare imediat cum a aparut, apelarea la o agentie imobiliara te poate feri de multe frustrare si greseli. Iata doar câteva motive pentru care ar trebui sa  iei în considerare si cumperi un imobil prin agentie:

 

1) Agentul imobiliar este o persoana  specializata . În orice domeniu persoana care activeaza  are o pregttire si o experienta în spate. La fel si agentul imobiliar, cunoaste lucruri pe care tu nu le cunosti, si pe care daca le-ai cunoaste ai putea sa faci cea mai buna achizitie. Care este pretul real al unei proprietati, aspectele legate de calitatea unei constructii, aptitudinea de a negocia, si aspectele juridice legate de tranzactie sunt doar câteva exemple.

 

2) Economisesti timp pretios. Toate sarcinile care acum îti revin tie, le va prelua agentul. În functie de cerintele si nevoile tale, agentul va restrânge oferta de pe piata, la acele imobile care se preteaza pe nevoia ta, nu vei mai fi nevoit sa iei toate site-urile de imobiliare la rând într-o cautare disperata a ceea ce si se potriveste, caci el îti va pune la dispozitie fiecare oferta. Tot el va interactiona cu proprietarul în vederea stabilirii vizionarii apartamentului sau casei care sunt în zona ta de interes. Te va pune la curent cu toate implicatiile juridice ale închieierii unei astfel de tranzactii si de asemenea cu toate documentele necesare în vederea încheierii contractului. Tot agentul este cel care discuta si cu notarul, pe care bineînteles nu îl alege el, ci tu.

 

3) Ai parte de o gama mult mai larga de oferte. O agentie imobiliara de regula are propriul site unde îti promoveaza proprietatile, prin urmare proprietatile promovate de agentii nu o sa le gasesti pe site-uri precum Publi24. De asemenea unele proprietati sunt date în exclusivitate unei agentii, ceea ce înseama ca o vei gssi doar la acea agentie.

 

4) Un agent imobiliar stie sa negocieze, prin urmare vei economisi si bani. Negocierile între proprietar si agent sunt foarte frecvente. Prin experienta pe care a dobândit-o de-a lungul anilor agentul îsi va da silinta sa obtina pretul propus de tine.

 

5) O evaluare corecta a pretului care sa reflecte realitatea si calitatea constructiei, sunt doua lucruri pe care orice agent imobiliar ar trebui sa stie sa le aprecieze. Nu doar ce fac cursuri care sa îi pregateasca pentru acest aspect ci si experienta îti spune cuvântul, sutele de proprietati care le-au trecut prin mâna, au ca rezultat o opinie profesionista cu privire la imobilul pe care vrei sa îl cumperi.

 

6) Parteneriate cu brokeri de credite. Daca vrei sa cumperi cu credit, vestea buna este ca multe agentii, printre care si Agentia Vivo Imobiliare Sibiu are parteneriate cu brokeri de credite, cu care te poate pune în tema.

 

7) Comision 0% la cump?rare. Fiecare agentie are o politica diferita de comisionare. Agentia Vivo Imobiliare Sibiu nu comisioneaza cumparatorul.

 

Când vinzi

În sfârsit te-ai decis, o sa-ti vinzi apartamentul/casa! Nu a fost o decizie usoara, dar acum ca ai luat-o îti dai seama ca nu a fost nici cea mai grea. Greul abia acum începe caci nu sti care e urmatorul pas. Sau poate tu esti cu un pas înainte, ai pus imobilul de ceva vreme la vânzare, dar spre surpriza ta, telefonul nu suna, sau a sunat atât de des de ai obosit ss tot porti aceleasi discutii iar si iar. Poate ca a venit momentul sa iei în considerare si contactarea unui agent imobiliar. Daca nu vezi cum ar putea sa faca un agent ceva în plus fata de tine, caci ai încercat si tu totul noi îti vom prezenta câteva dintre plusurile pe care o agentie imobiliara le poate aduce în viata ta:

 

1) Agentul imobiliar este o persoana specializata. În orice domeniu persoana care activeaza are o pregttire si o experienta în spate. La fel si agentul imobiliar, cunoaste lucruri pe care tu nu le cunosti, si pe care daca le-ai cunoaste te-ar ajuta sa îti gasesti cu usurinta cumparatorul potrivit. Care este pretul real al unei proprietati, cum sa îti promovezi proprietatea si so scoti în evidenta plusurile acesteia (care nici nu stiai ca sunt avantaje cautate de cumparatori) si aspectele juridice legate de tranzactie sunt doar câteva exemple.

 

2) Economisesti timp pretios. Toate sarcinile care acum îti revin tie, le va prelua agentul. Îti va promova proprietatea, va prelua toti clientii care sunt interesati de imobilul tau, purtând discutii cu acestia, îi în functie de cum tu preferi, ducându-i sa îti vizioneze apartamentul/casa fara a mai fi nevoie ca tu sa te deplasezi pâna acolo, dar anuntandu-te bineînteles în prealabil, te va pune în tema cu toate implicatiile juridice ale tranzactiei si documentele necesare si va comunica cu notarul în vederea stabilirii tuturor amanuntelor legate de tranzactie.

 

4) O evaluare corecta a pretului. În functie de dorinta ta, dar si de realitatea pietei un agent imobiliar este în masura sa îti evalueze proprietatea pentru a nu avea surpriza ca motivul care tine clientii departe este tocmai pretul incredibil de irealist.

 

5) Promovarea proprietatii. În general fiecare agentie imobiliara are propriul site unde îsi promoveaza proprietatile. Pe lânga faptul ca vorbim de o promovare profesionista, cu poze facute de însusi agentul care preia proprietatea, si o detaliere a imobilul amanuntita, promovarea pe astfel de site-uri ofera o încredere si siguranta mai mare clientilor care se feresc sa cumpere o proprietate pe site-uri pe care sunt promovate laolalta si bunuri de valori nesemnificative.

 

6) Te fereste de fenomenul turismului imobiliar. Poate ca nu stiai înca ca sunt si oameni care nu au intentii serioase în a-si cumpara proprietatea ci doar îti irosesc timpul, ei bine dupa multi ani de experienta un agent imobiliar indentifica cu usurinta astfel de persoane si îti prezinta doar clienti seriosi.

 

7) Te pune în tema cu documentatia necesara. Cea mai mare problema a oamenilor sunt documentele. Orice act juridic înteles în sensul larg al cuvântului implica documente. Pentru o persoana care nu are niciun pic de experienta, cea mai mare bataie de cap poate fi pregatirea documentatiei necesare. Ei bine, agentul imobiliar se va ocupa si de partea asta.

 

Vivo Imobiliare Sibiu - locul în care tranzac?iile imobiliare au tr?inicie!